Skip links
Een extra isolerend middel

PUR schuim isolatie

Wat is PUR-schuim precies

Polyurethaan wordt bekomen door het mengen van twee chemische componenten (een isocyanaat en een polyol). Deze twee vloeibare componenten worden gemengd gespoten en dat vormt een schuim dat zich perfect aanhecht aan het te isoleren materiaal. Dit is mede te danken aan de massa gesloten cellen waaruit PUR-schuim bestaat. Daarin wordt droge lucht vastgehouden en droge lucht levert het beste isolatiemateriaal. De lambdawaarde van isolatiemateriaal toont aan hoe goed het materiaal isoleert. Hoe lager die waarde, hoe beter het isoleert. De lambdawaarde van polyurethaan bedraagt 0,026 W/mK (rekenwaarde). Dat is een stuk lager dan bijvoorbeeld de variant in glaswol (0,040 W/mK) of schuimbeton (0,350 W/mK).

pur-schui-isolatie

Voordelen van PUR-schuim.

Misschien wel het grootste voordeel van PUR-schuim is de nauwkeurigheid. Het schuim vult immers alle hoekjes en kantjes tussen de kepers en het onderdak op, ook de kleinste die wel eens durven te ontsnappen als men bijvoorbeeld isoleert met platen. Het resultaat? Een isolatie zonder kieren of spleten. Ook leidingen kunnen op die manier worden weggewerkt in de isolatie.

Een bijkomend voordeel is dat het spuiten van schuim weinig tot geen afval nalaat. PUR-schuim droogt ook zeer snel op (2 à 3 minuten) en kan snel worden geplaatst. Dat levert een aanzienlijke tijdwinst op ten opzichte van andere isolatiemethoden. Na het opdrogen kan men, indien gewenst, het schuim afplatten.

Een gesprek?

Natuurlijk! Natuurlijk!

Explore
Drag